
Näin syntyi Peak's BBQ
Ajatus amerikkalaistyylisen BBQ-ravintolan perustamisesta syntyi Huipulla-ravintolan yrittäjille Vesa ja Katja Luhtalalle sekä Pertti Rauhalalle syksyn 2021aikana. Silloin mietittiin ja suunniteltiin, miten voitaisiin hyödyntää tulevana kesänä 2022 ravintolan yhteydessä, Jouppilanvuoren rinteen juurella sijaitsevaa isoa ja hienoa terassialuetta nykyistä tehokkaammin.
Luhtaloilla on yli 20 vuoden kokemus Ilmajoen makkaramestareiden lihanjalostustehtaan pyörittämisestä, joten tämä BBQ-ravintolakonsepti on luonnollinen jatkumo lihanjalostuksen ammattitaidon hyödyntämiseen. Keittiömestari Pertti Rauhala omaa myöskin pitkän kokemuksen eri ravintola-alan paikoista sekä työtehtävistä. Näin ollen hänen ammattitaitoaan päästään hyödyntämään konseptissa monissa eri muodoissa.
Hieman harvinaisempi konsepti liha- ja grilliherkkujen valmistukseen
Suomesta vastaavanlaisia konsepteja löytyy muutamia, lähinnä Etelä-Suomen suunnalta ja lähimpäänkin on matkaa noin 300 kilometriä, joten markkinarakoa löytynee tältä alueelta aivan varmasti.
Peak´s BBQ:n yli 250 paikkaisessa ravintolassa lihat ja muut grilliherkut valmistetaan aidolla BBQ Smoker -tankkisavustimella, joka on suunniteltu yhteistyössä paikallisen metalliyrittäjän kanssa, aidon ameriikan mallin mukaisesti. Laite tulee olemaan esillä terassin välittömässä läheisyydessä ja asiakkaat voivat nähdä laitteen sekä osan grillausprosessia odotellessaan tarjoiluja.
Pystymme tarvittaessa valmistamaan lihaa satoja kiloja kerralla, joten tarjottavat ei ihan heti lopu kesken. Lihoja, kuten aito brisket (naudanrinta), grillataan jopa 20 tunnin ajan tankkismokerissa, jolloin syntyy todella mehukas lopputulos.
Kotimaista ja itsetehtyä
Valikoimistamme löytyvät lihat: nauta, possu ja kana ovat tietysti 100 % suomalaista alkuperää. Lisäksi menun tietyt tuotteet valmistetaan Ilmajoen Pojanluomalla Ilmajoen makkaramestareilla aidoilla leppäsavuprosesseilla. Amerikassa savustukseen käytettään usein tammea, täällä sitä ei juurikaan ole saatavissa, joten suomalainen leppäpuu on luonnollinen valinta, sillä saadaan lempeä savunmaku aikaiseksi. Tämä valmistusprosessi eroaa merkittävästi esimerkiksi perinteisestä saunapalvauksesta, jossa lihat kääritään savustuspaperiin tietyssä kohdassa eikä savun mausta tule niin hallitseva kuin perinnepalvauksessa.
Kaikki lisukkeet ja kastikkeet teemme itse ja niiden reseptiikka perustuu aitoamerikkalaisiin resepteihin. Burger-pihvit jauhamme sekä valmistamme itse tuoreeltaan, jolloin niistä tulee todella meheviä ja herkullisia. Mac&cheese juustomakaroni, jonka valmistukseen meillä tullaan käyttämään laadukasta kotimaista Jukolan Juuston Cheddaria sekä coleslaw ovat tunnetuimmat BBQ-lisukkeet lihojen kylkeen.
Tervetuloa!
Peak's BBQ Menu
Starters
Meats & proteins from smoker
-
Smoker Brisket 5 €
nauta, 100 g
-
Peak's BBQ jalapeno-cheesesausage 4 €
makkara, 60 g
-
Peak's BBQ chorizosausage 4 €
makkara, 60 g
-
Smoker ribs 4 €
possu, 100 g
-
Smoker pulled pork 4 €
possu, 100 g
-
Glazed BBQ smoker pork 5 €
possu
-
BBQ smoker chicken leg 4 €
kana
-
BBQ hot wings 5 €
5 kpl
-
Smoker burnt ends stew 4 €
lihapata, 100 g
-
Grilled smoker salmon 6 €
lohi, 100 g
-
Grilled smoker untamonloukko's goat cheese 6 €
vuohenjuusto, 100 g
-
BBQ smoker Prawns 6 €
katkarapuvarras, 100 g
Sides
Sauces & Dips
Platters
Praws + salmon + goat cheese + 2 €/st
-
1 meat + 2 sides 10 €
-
2 meat + 3 sides 16 €
-
3 meat + 4 sides 22 €
-
4 meat + 5 sides 30 €
-
All in (for 3-4 prs) 45 €
Brisket, 2 x sausage, pulled pork, glazed pork, chicken, stew +6 sides
-
Big salad + 1 meat 10 €
praws + salmon + goat cheese 2 €/st
-
Big salad + 2 meat 14 €
praws + salmon + goat cheese 2 €/st
Burgers
-
Peak's burger 12 € (doublesteak + 4 €)
BBQ freshminced burgersteak 200 g, brioche bun, jukola cheddar, cucumber, tomato, salad, redonion, BBQ-mayo
-
Peak's pulled pork burger 10€
200 g pulled pork, brioche bun, coleslaw, BBQ white sauce, redonion-jalapeno, BBQ-sauce
-
Peak's brisket burger 10€ (double brisket +5 €)
Brisket 150 g, brioche bun, jukola cheddar, coleslaw, redonion-jalapeno, BBQ-white sauce, BBQ sauce, cucumber, tomato, salad
-
Peak's smoker bluecheese-bacon burger 12 € (doublesteak + 4 €)
BBQ freshminced burgersteak 200 g, brioche bun, untamonloukko's smoked blue cheese, house's bacon, cucumber, tomato, salad, red onion, garlicmayo
-
Peak's chicken burger 12 €
BBQ smoker chicken 150 g, brioche bun, currysauce, tomato, salad
-
Meal + 4 €
inc. french fries and 0,4 l drink
others
-
Peak's hot dog 12 €
BBQ jalapeno-cheddar sausage, brioche hotdogbun, roasted onion, coleslaw, BBQ white sauce, BBQ sauce
-
Peak's trash can nachos 15 €
Nachos, Smoker Brisket Burnt ends&pulled pork, jukola cheddar, mozzarellacheese, pico de gallo, fresh jalapeno, redonion, sour cream, mild salsa
-
Peak's BBQ twisted kebab (bun or salad or french fries) 15 €
House's homemade kebab 200 g, BBQ white sauce, house's BBQ kebabsauce, red onion-jalapeno, salad
Peak’s Pizza
-
fillings 1 €
pineapple, red onion, jalapeno, caperns, paprika, olives, mushroom, tomato, beans, rucola, garlicsauce
-
fillings 1,50 €
ham, kebab, bacon, shrimp, mussels, saladcheese, doublecheese, auracheese, tunafish, chicken, pepperoni, minced meat
-
fillings 2 €
cold smoked salmon, chorizo, BBQ pulled pork, BBQ brisket, air dryed entrecote, nduja, smoked auracheese
Desserts
Aidolla tankkismokerilla grillattua BBQ-ruokaa