Aitoa BBQ-grillausta jenkkiläiseen tyyliin.

Avajaiset la 14.5. klo 14

Näin syntyi Peak's BBQ

Ajatus amerikkalaistyylisen BBQ-ravintolan perustamisesta syntyi Huipulla-ravintolan yrittäjille Vesa ja Katja Luhtalalle sekä Pertti Rauhalalle syksyn 2021aikana. Silloin mietittiin ja suunniteltiin, miten voitaisiin hyödyntää tulevana kesänä 2022 ravintolan yhteydessä, Jouppilanvuoren rinteen juurella sijaitsevaa isoa ja hienoa terassialuetta nykyistä tehokkaammin.

Luhtaloilla on yli 20 vuoden kokemus Ilmajoen makkaramestareiden lihanjalostustehtaan pyörittämisestä, joten tämä BBQ-ravintolakonsepti on luonnollinen jatkumo lihanjalostuksen ammattitaidon hyödyntämiseen. Keittiömestari Pertti Rauhala omaa myöskin pitkän kokemuksen eri ravintola-alan paikoista sekä työtehtävistä. Näin ollen hänen ammattitaitoaan päästään hyödyntämään konseptissa monissa eri muodoissa.

Hieman harvinaisempi konsepti liha- ja grilliherkkujen valmistukseen

Suomesta vastaavanlaisia konsepteja löytyy muutamia, lähinnä Etelä-Suomen suunnalta ja lähimpäänkin on matkaa noin 300 kilometriä, joten markkinarakoa löytynee tältä alueelta aivan varmasti.

Peak´s BBQ:n yli 250 paikkaisessa ravintolassa lihat ja muut grilliherkut valmistetaan aidolla BBQ Smoker -tankkisavustimella, joka on suunniteltu yhteistyössä paikallisen metalliyrittäjän kanssa, aidon ameriikan mallin mukaisesti. Laite tulee olemaan esillä terassin välittömässä läheisyydessä ja asiakkaat voivat nähdä laitteen sekä osan grillausprosessia odotellessaan tarjoiluja.

Pystymme tarvittaessa valmistamaan lihaa satoja kiloja kerralla, joten tarjottavat ei ihan heti lopu kesken. Lihoja, kuten aito brisket (naudanrinta), grillataan jopa 20 tunnin ajan tankkismokerissa, jolloin syntyy todella mehukas lopputulos.

Kotimaista ja itsetehtyä

Valikoimistamme löytyvät lihat: nauta, possu ja kana ovat tietysti 100 % suomalaista alkuperää. Lisäksi menun tietyt tuotteet valmistetaan Ilmajoen Pojanluomalla Ilmajoen makkaramestareilla aidoilla leppäsavuprosesseilla. Amerikassa savustukseen käytettään usein tammea, täällä sitä ei juurikaan ole saatavissa, joten suomalainen leppäpuu on luonnollinen valinta, sillä saadaan lempeä savunmaku aikaiseksi. Tämä valmistusprosessi eroaa merkittävästi esimerkiksi perinteisestä saunapalvauksesta, jossa lihat kääritään savustuspaperiin tietyssä kohdassa eikä savun mausta tule niin hallitseva kuin perinnepalvauksessa.

Kaikki lisukkeet ja kastikkeet teemme itse ja niiden reseptiikka perustuu aitoamerikkalaisiin resepteihin. Burger-pihvit jauhamme sekä valmistamme itse tuoreeltaan, jolloin niistä tulee todella meheviä ja herkullisia. Mac&cheese juustomakaroni, jonka valmistukseen meillä tullaan käyttämään laadukasta kotimaista Jukolan Juuston Cheddaria sekä coleslaw ovat tunnetuimmat BBQ-lisukkeet lihojen kylkeen.

Tervetuloa!

Peak's BBQ Menu

Starters

Meats & proteins from smoker

Sides

Sauces & Dips

Platters

Praws + salmon + goat cheese + 2 €/st

Burgers

others

Peak’s Pizza

Desserts

Aidolla tankkismokerilla grillattua BBQ-ruokaa